Sustenabilitate

Sustenabil

Multi vor sa protejeze marile. Noi chiar o facem! Pestii nostri provin din acvacultura sustenabila si sunt hraniti cu furaje naturale, fara adaos de antibiotice.

 

In 2014 unitatea noastra ECO NRG Fish Farm & Fish Processing a inceput un voiaj aventuros si entuziasmant cu motivatia de a deveni primul integrator de crestere ecologica si procesare sustenabila a pestelui din Romania. Am inceput acest voiaj dintr-o arie protejata ecologic NATURA 2000 aflata in Ostroveni, Jud Dolj, pe malul maiestuoasei Dunari.

Pe toata durata voiajului nostru sub pavilionul FISHMANN® vom oferi lumii produsele noastre cele mai valoroase si de inalta calitate, obtinute din peste crescut si procesat in mod responsabil si sustenabil.

Unitatea ECO NRG Fish Farm & Fish Processing este alimentata energetic in principal din parcul nostru fotovoltaic iar apa este incalzita sustenabil din parcul termic solar, aceasta fiind propulsata de tehnologie europeana de ultima generatie.

Pentru noi, ideea de sustenabilitate cuprinde mai multe aspecte:

  • Protejarea mediului: adoptam un comportament responsabil fata de mediul inconjurator: intretinerea si folosinta terenurilor prin sadirea lucernei pe o suprafata semnificativa si plantarea a 10.000 de pomi, dintre care 5000 salcam si 5000 plopi.
  • Tehnologia folosita reprezintă o utilizare eficientă a resurselor naturale, cum ar fi apa, energie electrică și termică (ECO NRG detine un parc fotovoltaic de 150 KW , si  500litri apa calda/ h realizata cu panouri solare, aceste cantitati acopera 80% din consumul de energie.) sau hrana. În special, utilizarea surselor regenerabile de energie (cum ar fi Fotovoltaica si solară termică) care ne permit in sistemele cu circuit închis o independență a locației.
  • Cresterea pestelui si procesarea lui este integrata in aceeasi locatie.
  • Achizitia materiilor prime se face cu ajutorul partenerilor nostri cu care avem o colaborare de lunga durata, acestia fiind autorizati si certificati.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SUSTENABILITATE

shutterstock_403434220

Mulți vor să protejeze mările. Noi chiar o facem! Peștii nostri provin din acvacultură sustenabilă și sunt hrăniți cu furaje naturale, fara adaos de antibiotice.

In 2014 unitatea noastră de creștere și procesare a peștelui a început un voiaj aventuros și entuziasmant cu motivația de a deveni primul integrator de creștere ecologică și procesare sustenabilă a peștelui din Romania. Am inceput acest voiaj dintr-o arie protejată ecologic NATURA 2000 aflată în Ostroveni, Jud. Dolj, pe malul maiestuoasei Dunări.

Pe toată durata voiajului nostru sub pavilionul FISHMANN® vom oferi lumii produsele noastre cele mai valoroase și de înaltă calitate, obținute din pește crescut și procesat în mod responsabil și sustenabil.

Unitatea de creștere și procesare a peștelui ECO NRG este alimentată energetic în principal din parcul nostru fotovoltaic iar apa este incălzită sustenabil din parcul termic solar, aceasta fiind propulsată de tehnologie europeană de ultimă generație.

Pentru noi, ideea de sustenabilitate cuprinde mai multe aspecte:

  • Protejarea mediului: adoptăm un comportament responsabil față de mediul înconjurător: întreținerea și folosința terenurilor prin sădirea lucernei pe o suprafată semnificativă și plantarea a 10.000 de pomi, dintre care 5000 salcâm și 5000 plopi.
  • Tehnologia folosită reprezintă o utilizare eficientă a resurselor naturale, cum ar fi apa, energie electrică și termică (ECO NRG deține un parc fotovoltaic de 150 KW , și  500 litri apă caldă/ h realizată cu panouri solare, aceste cantități acoperă 80% din consumul de energie.) sau hrană. În special, utilizarea surselor regenerabile de energie (cum ar fi Fotovoltaică și solară termică) care ne permit în sistemele cu circuit închis o independență a locației.
  • Creșterea peștelui și procesarea lui este integrată în aceeași locație.
  • Achiziția materiilor prime se face cu ajutorul partenerilor noștri cu care avem o colaborare de lungă durată, aceștia fiind autorizați și certificați.